Hem

Familjedaghemmet

Lottas minidagis

Verksamheten bedrivs i min villa i Nåntuna för barn som är 1-5 år och är ett alternativ till förskolan. Här får barnen vistas i en trygg och varierande lär- och lekmiljö. Jag har en inhängnad tomt med lekstugor, gungor, sandlåda, innebandyplan och plats för olika aktiviteter.

Det finns två lediga platser till HT 2024!

Information

Om familjedaghemmet

Öppettider

07.00-17.00 (Mån-Fre)

Husdjur

Det finns två allergivänliga katter i hemmet

Ansök om plats

Via kommunen

Lokal / Hem

Verksamheten bedrivs i hemmet.

Inriktning

Natur och rörelse

Verksamheten

Liten barngrupp med blandade åldrar i tryggt villaområde

Vid tegelvillan på Varpvägen samlas varje vardagsmorgon omkring sex barn, beroende på
årskull och antal barn som går färre timmar. De yngre barnen lär av de äldre, medan de äldre får öva på att hjälpa till och visa hur saker fungerar, precis som i en syskonskara.

Lärande utifrån en värdegrund som håller hela livet

Vi övar på att rita, räkna och ABC. Och framför allt övar vi på att vara en bra kompis, att tro på den egna förmågan och att kunna stänga jackan alldeles själv. Vi lär oss att respektera djur och natur och försöker bidra till en hållbar utveckling. Vi pratar också mycket om människors lika värde och att alla ska få vara med och säga vad de tycker och tänker.

Frisk luft, rörelse och hälsa

Vi är ofta ute, där det finns gott om plats för hoppiga ben och glada röster. Det gör att barnen blir mer fysiskt trötta i slutet av dagen, än psykiskt trötta på gund av ljudnivån som kan uppstå inomhus. Utevistelsen och det begränsade antalet barn kan även innebära färre infektioner. Under året provar vi olika former av gympa, sport, yoga och massage. Förutom att det är roligt, förbättrar aktiviteterna barnens grovmotorik, styrka och balans. Till lunch serveras hemlagad och hälsosam mat, ofta vegetarisk.

Genom menyn hittar du mer information om verksamheten!

Bilder från verksamheten

Bildgalleri

Om mig

Lotta Bergkvist

Jag heter Lotta Bergkvist och bor i Nåntuna. Jag har arbetat som dagbarnvårdare sedan 1989. Jag har utbildat mig till mulle, knytte och vilseledare. Även gått idrottspsykologi för barn och är utbildad dagbarnvårdare. Min stora passion i livet är djur och natur. Jag är rak och strukturerad men samtidigt flexibel och oändligt snäll. Anledningen till att jag valde mitt yrke är att jag älskar barn och tycker att det finaste man kan göra är att vara delaktig i barnens vardag. Det bästa med mitt arbete är att dela barnens glädje och se varje individ växa upp till att bli självständiga med gott självförtroende. Det jag har lärt mig genom åren som dagbarnvårdare är att ge varje individ vad just den behöver. Med glädje och positivitet för att barnen ska utvecklas till sitt bästa jag.

Kontakt

Har du några frågor?

Kontakta mig

Adress
Varpvägen 21
757 57 Uppsala

VISA KARTA

Telefon
070-223 32 45

E-post
lottasminidagis@cforetaget.se

Huvudman
Olle Hallin, 070-792 09 33
olle.hallin@cforetaget.se

Klagomålshantering
Länk